vrijdag 21 maart 2008

PSV houdt Ajax in een saaie topper op afstand.

Ajax is er in de strijd om het kampioenschap niet in geslaagd de druk op PSV te verhogen. In Eindhoven speelden de twee titelkandidaten 0-0, het eerste doelpuntloze gelijkspel tijdens een PSV-Ajax. Het verschil tussen beide ploegen blijft daardoor vier punten.

Qua voetbal was de wedstrijd het predikaat topper onwaardig. De passie vergoedde echter veel. In een hectische slotfase gebeurde er van alles. De opstootjes leken echter louter in het voordeel van PSV, dat gaandeweg de wedstrijd wel genoegen leek te nemen met een puntendeling.

Ajax-coach Adrie Koster had aangekondigd PSV te willen opjagen vanaf de eerste minuut, maar daar kwam weinig van terecht. De gasten hadden het meeste balbezit, maar oogstten weinig gevaar. Klaas-Jan Huntelaar speelde in een teruggetrokken rol maar werd node voor het doel gemist.

Doordat de verrassend in de basis begonnen Leonardo onzichtbaar bleef, moest het gevaar komen van Luis Suárez. De Uruguyaan scoorde in de eerste helft in buitenspelpositie en dwong vlak na de rust Gomes tot een redding. Huntelaar poeierde nog een keer een metertje naast.

PSV liet zich pas in het laatste half uur zien voor het doel van doelman Dennis Gentenaar. De grootste kans van de wedstrijd was voor Edison Méndez. De Ecuadoriaan kapte goed een verdediger uit, maar produceerde een mislukte schot dat strandde op een verdediger. Danny Koevermans kopte nog een keer net over.

De impasse werd niet meer doorbroken. Daardoor koestert PSV nog steeds een voorsprong van vier punten op Ajax. Op papier hebben de Eindhovenaren in het restant van de competitie het gemakkelijkste programma. Er zijn nog vijf speeldagen te gaan.