dinsdag 18 maart 2008

PSV verspeelt 2 punten in de laatste minuten

PSV leek een zeer belangrijke zege te boeken in Kerkrade, maar in blessuretijd worstelde Roda JC zich op de valreep naar een gelijkspel. Uit een hoekschop wisten de Limburgers alsnog te scoren. Hierdoor slinkt de voorsprong van PSV op de concurrentie tot vier punten.

Na de uitwedstrijden tegen De Graafschap, Feyenoord, Willem II en in Europees verband ook CSKA Moskou en de Spurs, leek PSV weer een belangrijke 0-1 zege te boeken. Het was letterlijk de laatste seconde toen de bal uit een hoekschop bleef hangen op het totaal verregende veld en kon Meeuwis scoren. Gedesillusioneerd keek PSV vervolgens toe hoe Luinge de wedstrijd meteen erna affloot. Twee kostbare punten blijven hierdoor in Kerkrade en nu gaat PSV de confrontatie tegen Ajax aan met vier punten voor.

PSV begon met Lazovic, Farfán en Dzsudzsák als aanvallers, Koevermans ontbrak wegens privé-omstandigheden. Door de regen werd het slechte veld er niet veel beter op en dat de mouwen moesten worden opgestroopt is een vast gegeven in Limburg. De ploeg is fysiek sterk en schroomde niet om uit te delen, zoals Matondo deed bij Salcido. Hij mocht daarna ook nog op doel koppen, maar Gomes bracht redding. PSV kreeg een kans via Marcellis uit een hoekschop en na een kwartier was Lazovic heel dichtbij, maar hij kwam net niet aan een voorzet van Afellay. Die creëerde vijf minuten voor rust op eigen kracht een mogelijkheid waarbij hij alles goed deed, maar zijn schot werd geblokt waarbij afspelen beter was.

Na rust kwam het eerste PSV-gevaar uit een schot van Afellay, die na een uur spelen op rechts kwam te staan. Lazovic werd gewisseld voor Bakkal, waardoor Farfán in de spits ging spelen. Ruim twintig minuten voor tijd onderschepte hij een terugspeelbal van De Jong en op eigen kracht maakte hij knap ruimte voor een schot, dat achter doelman Castro zeilde: de zo belangrijke 0-1 voor PSV en tevens het 4000ste eredivisiedoelpunt van de rood-witten. Even daarvoor kreeg Roda een grote kans, maar Gomes was alert om met een mooi reflex het harde schot van Bodor weg te werken. Naarmate de tijd verstreek kwam er meer ruimte en werd PSV gevaarlijk via onder meer Afellay en Farfán. In de slotfase werd de jarige Méndez erin gebracht voor Dzsudzsák om met meer power de wedstrijd over de streep te trekken. Het was al bibberen in de slotfase, met onder meer een scrimmage voor de goal van Gomes. Het leek goed af te lopen, tot de laatste seconde. Met vier punten voor is het woensdag aan PSV om de marge weer te vergroten.