zondag 23 maart 2008

De titel drijft steeds verder naar Eindhoven toe.

PSV ziet de titel steeds dichter bij komen. Misschien kan het daarbij Fred Rutten wel een bloemetje sturen. Zijn Eljero Elia scoorde namelijk in de extra tijd de winnende goal. Maar aan Ajax was ook niet te zien dat ze nog geloofden in de titel.

De eerste goal viel pas na een uur spelen, en dat was een ongelukkige eigen goal van Douglas. Het was dus 0-1. Daarna scoorde Luke Wilkshire de 1-1, het was dus weer een wedstrijd. En daarna had Ajax wel wat pech, maar dat Suarez geen penalty kreeg is zijn eigen schuld. Hij staat namelijk bekend om zijn schwalbes, en dat betaalde zijn tol. Ajax kreeg geen penalty. En in de 92ste minuut zorgde Eljero Elia toch voor de 3 punten voor de Tukkers.

Een andere concurrent van PSV, Feyenoord, speeld een stadsderby tegen Sparta. Aan het begin leek het goed te gaan voor de ploeg van Bert van Marwijk door het doelpunt van Lucius. Maar daarna volgden twee doelpunten van Sparta, daarop maakte Giovanni van Bronckhorst weer gelijk. Maar net als Ajax kreeg ook Feyenoord in de 92ste minuut nog een goal tegen. Deze goal kwam van Emnes, hij was de held van de avond. En dat hielp opnieuw mee aan de vierde landstitel op rij voor de Eindhovenaren.