maandag 25 februari 2008

PSV wint opnieuw, maar de Graafschap mocht te veel.

PSV blijft met de overwinning op de Graafschap op titelkoers, maar de 4-1 was geen terechte uitslag. Niet dat de Graafschap meer punten verdiende, maar 4-1 was geflatteerd. En de Graafschap kwam ook nog op voorsprong, in de 7e minuut opende Schöne de score. Maar de voorsprong duurde niet lang, een minuut later kopte Lazovic binnen.

Daarna kregen o.a. Tarvajärvi en Robbemond nog grote kansen, maar PSV kwam pas in de 51e minuut op voorsprong, Bakkal schoot raak. De derde goal was een onterecht gegeven strafschop aan Simons. Toch was het wel eerlijk, eerder in de wedstrijd gaf de scheidsrechter er namelijk geen toen het wel moest.

En de 4-1 werd gemaakt in de blessuretijd door Lazovic, dat is intussen al zijn 10de goal. Aan het begin van het seizoen was er veel commentaar op de serviër, maar de laatste tijd gaat het steeds beter. Net zoals bij de jongelingen Marcellis, Bakkal en Afellay. Vooral Afellay (dan wel zonder goal) was tegen de Graafschap weer erg belangrijk. Zijn individuele acties zorgden vaak voor gevaar.