maandag 3 maart 2008

PSV en Feyenoord verliezen, Ajax wint.

Net als vorig seizoen heeft PSV niet gewonnen in Utrecht, vorig seizoen kostte dat bijna de kampioensschaal. PSV was verrast van het spel van Utrecht dat de laatste tijd niet zo goed presteert, maar tegen PSV dus wel. FC Utrecht kreeg vele kansen van o.a. George en van der Gun. PSV begon nog redelijk en Timmy Simons scoorde de 0-1 door een terecht toegekende strafschop. Maar later in de wedstrijd scoorden Nelisse, Cornelisse en ook met een strafschop van Dijk.

En net als PSV verloor ook Feyenoord met 3-1. Alleen Feyenoord speelde ook nog eens thuis, dat was helemaal een domper. De eerste helft speelde Feyenoord nog redelijk, dat zorgde voor een 1-1 stand, maar de tweede helft was het niet om aan te zien. Het leek wel of Feyenoord op balbezit speelde, en niet op goals. Maar dat was niet goed want in de tweede helft scoorden Olsson en Lens.

En degene die overal van profiteerde was Ajax. Hoewel het publiek niet blij was met de wedstrijd, was Ajax dat wel. Het publiek zag dan wel 4 doelpunten van Ajax waaronder 2 van Huntelaar, maar sprankelend was het spel van de ajacieden zeker niet. Het belangrijkte voor de Amsterdammers was alleen dat ze nu op 6 punten van PSV staan, en dus 3 punten zijn ingelopen. Daarbij maakte de saaie wedstrijd niks uit.