vrijdag 14 maart 2008

Gomes brengt PSV naar de volgende ronde


PSV gaat naar de kwartfinale van het UEFA Cup-toernooi. De PSV'ers waren bijna uitgeschakeld door Tottenham Hotspur, omdat er een verlenging ontstond nadat het ook in Eindhoven 0-1 was geworden. In de penalty's stond PSV een tijdje achter doordat Lazovic had gemist. Maar door een mooie redding van Gomes, en een gemiste penalty van Tottenham voegde PSV zich uiteindelijk toch bij de laatste 8 van het UEFA Cup-toernooi.

PSV had het eigenlijk niet tot penalty's moeten laten komen, met name Danny Koevermans kon zichzelf iets verwijten. "Koef" schoot zachtjes en recht op Robinson toen hij helemaal alleen voor het doel verscheen. Het doelpunt van Tottenham viel uiteindelijk pas laat, Berbatov scoorde de 0-1.

En niet alleen bij een penalty was Gomes heel belangrijk, maar ook in de laatste minuut van de verlenging. PSV was eigenlijk de beste ploeg in het extra half uur spelen, maar in de 120'ste minuut haalde Malbranque van verre hard uit. Maar Gomes tikte de bal fantastisch uit de kruising.

De volgende ploeg die PSV nu tegenkomt in het Europese voetbal is Fiorentina, de ploeg die eerder na penalty's FC Groningen uit het toernooi gooide. Sef Vergoossen kan dus gaan informeren bij de Noorderlingen.

Geen opmerkingen: