zaterdag 8 maart 2008

Farfán leidt PSV in zijn oude goede vorm naar winst.

PSV won donderdagavond met 0-1 tegen Tottenham Hotspurs. De uitslag was verdiend, en PSV had misschien nog wel een doelpuntje meer mogen maken. Het was een leuke wedstrijd, en de tactiek van PSV zat zeer goed in elkaar. Dat kwam mede door een aantal wijzigingen in het elftal

Sef Vergoossen had zijn tactiek voor de westrijd tegen de Engelsen aangepast. Op het middenveld speelden Jason Culina en Edison Méndez i.p.v. Otman Bakkal en Balasz Dzsudzsak. Ook speelde Afellay op de flank. In de aanval stond deze keer Danny Koevermans, die deze basisplaats overnam van Danko Lazovic. In de aanval speelde Farfán deze keer niet hangend op de flank, maar echt als rechtsbuitens, dat beviel hem zeer goed. En in de verdiging stond weer Carlos Salcido, die de vorige westrijd geschorst was.

De Peruaan die op zijn oude positie was teruggekeerd was veruit de gevaarlijkste man op het veld. Farfán bezorgde zijn directe tegenstander Gilberto een nachtmerrie. De Braziliaanse speler van Tottenham kreeg al snel een gele kaart en zorgde ook voor het balverlies waardoor Farfán kon scoren.

De goal gaf de verhoudingen goed weer. PSV speelde met veel meer overleg dan The Spurs. Op het middenveld heersten Culina, Méndez en Timmy Simons en naast Farfán zorgde ook Afellay voor gevaar. In de tweede helft kregen de Eindhovenaren zelfs kansen op 0-2. Afellay produceerde in kansrijke positie een afzwaaier en Farfán schoot nog een keer voorlangs.

Tottenham kende zijn sterkste fase vlak voor het rustsignaal. Malbranque dook een aantal malen gevaarlijk op in de buurt van het strafschopgebied en Robbie Keane dwong doelman Gomes tot een goede redding. Na rust werden de Engelsen vrijwel alleen nog gevaarlijk met corners en vrije trappen, al was Jamie O'Hara erg dicht bij de gelijkmaker met een volley die net voorlangs het doel van Gomes verdween.